På andra språk

Här försöker vi samla resurser på olika språk för den som har ett annat modersmål än svenska. Tipsa oss gärna om du känner till bra webbsidor som du tycker ska finnas med här.

Läsa böcker på ditt modersmål

I gymnasiebiblioteket finns böcker på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Vi köper också in böcker på arabiska, persiska och tigrinska.

Om du vill läsa böcker på något annat språk än de som finns i biblioteket, kan vi hjälpa till med att låna böcker från andra bibliotek.

Studiestöd på modersmål

Vetlanda kommun har tecknat abonnemang hos Inläsningstjänst. Inläsningstjänst erbjuder "studiestöd på modersmål". Det betyder att man som elev får tillgång till en inläsning av den svenska läroboken och dessutom en studiehandledning på sitt modersmål.

I dagsläget finns studiestöd på arabiska och somaliska för grundskolans läroböcker (årskurs 7-9). Under höstterminen 2016 kommer det att komma studiestöd även på dari och på tigrinska.

Pernilla Lönner

Bibliotekarie