VVS- och fastighetsprogrammet

Att gå på VVS- och fastighetsprogrammet ger dig kunskap för att arbeta med vatten, värme och avlopp eller att sköta all den teknik som finns i en fastighet.

Vi är ett program med närhet både till lärare och yrkesliv. Efter utbildningen kan du jobba som VVS-montör, fastighetsskötare eller fastighetstekniker.

Inriktningar/profiler

• VVS-inriktningen ger dig kunskap i installation, service och underhåll av värme- och sanitetssystem samt kunskap om lagar och regler inom området.
  • Fastighetsinriktningen ger dig kunskap om hur de tekniska systemen i en fastighet är uppbyggda samt hur service och underhåll utförs och dokumenteras.

En viktig del i utbildningen är förmågan att kommunicera och samverka med andra människor och yrkesgrupper.

Kurser i utbildningen

Programmet består av 2 500 gymnasiepoäng.

KurserPoäng
Gymnasiegemensamma kurser600 poäng
Programgemensamma kurser400 poäng
Inriktningskurser300-400 poäng
Programfördjupningar800-900 poäng
Individuellt val200 poäng
Gymnasiearbete100 poäng

En stor del av utbildningen sker på företag under årskurs två och tre, i två-veckorsperioder. Du som vill ha en mer teoretisk inriktning på dina studier utnyttjar det individuella valet och programfördjupningen för detta. På programmet utbildar vi problemlösare med bred teknisk förmåga som får stora möjligheter att läsa vidare på yrkeshögskolan.

Läs gärna mer om lärlingsutbildning genom att klicka på länkarna Skolverket lärlingsutbildning och Utbildningsinfo lärlingsutbildning nedan.