Lyssna
Dela
Kontakt

December 2019

Det har redan gått en termin och vi ser fram emot att få starta året 2020. Men först lite välförtjänt vila.

Hösten har framför allt inneburit arbete i kurserna och nu före jul har det varit APL-period för elever i årskurs 2. I vår väntar APL för årskurs 1 och 3.

Utbildning mot Verktygstekniker/verktygsmakare

Arbetet pågår och i dagsläget finns en styrgrupp med representanter från drygt 10 företag i Vetlanda kommun. Det första styrgruppsmötet kommer hållas i januari och förhoppningsvis kan vi starta utbildningen i någon form under hösten 2020.

Tjejkväll

Tjejkvällen besöktes av drygt 30 tjejer från årskurs 8 och 9. Det blev en väldigt lyckad kväll där ungdomarna fick träffa näringslivsrepresentanter och elever från våra teknikfokuserade utbildningar. Kvällen genomfördes bland annat i samarbete med ESF-projektet #SKM.

Nationellt ESF-projekt, #SKM

Höstens arbete har framför allt bestått av att vi fortsätter jobba med valideringsverktyget Industriteknik Bas. Dessutom har vi tagit fram material för att underlätta för näringslivet när det gäller den, numera, lagstadgade PRAOn som ska genomföras i årskurs 8 och 9.

Läs mer om PRAO här: https://teknikcollege.se/prao/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ett hus för teknik

Precis nu före jul finns en projektledare på plats för att utreda möjligheterna till ett hus för teknik i Vetlanda. Detta arbete blir spännande att följa och tillsammans med er i näringslivet kan vi i skolan förhoppningsvis bidra till att skapa en mötesplats för personer med tekniskt intresse. Vi önskar projektledaren Joakim Falkäng lycka till i arbetet.

Handledarutbildning

Den 21 januari kör vi åter igen handledarutbildning för er som tar emot elever på APL, praktik, lärling eller yrkesutbildning. Vi startar 13.00 och håller på till 16.00. Vid 16.30 ger vi möjlighet till mer nätverkande genom middag och bowling.

Läs mer om handledarutbildningen här.PDF

TACK!

Till sist vill vi tacka Er för ett gott samarbete under året. Vi på Njudungsgymnasiet njuter av att ha ett så engagerat och intresserat näringsliv som ställer upp för oss i skolan.

Vi önskar Er alla en riktigt God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Kontakt

Camilla Karlsson

Verksamhetsutvecklare
Telefon: 0383-975 06, 072-144 05 13
Camilla.Karlsson@vetlanda.se