Maj 2019

Sommaren närmar sig med stormsteg och i skolan kokar det av APL, nationella prov, gymnasiearbeten och avslutande uppgifter inför betygssättning.

Ansökningsläget

Även efter omvalsperioden har vi gott hopp om att få relativt fulla grupper även till hösten. Det som är lite tråkigt är att det inte är så mycket tjejer som sökt våra program.

Årskurs 8-dagen

Den 24 april bussade vi runt 320 elever till åtta av kommunens företag. Eleverna fick se två moderna tillverkande industrier inom metall- och träbranschen. De medverkande företagen var i år Hydro, Elitfönster, Plannja, Trivselhus, Conform, Beslag & Metall, MP Bolagen och OBOS. Dagen planeras och genomförs i ett samarbete av Nuvab, Arbetsförmedlingen, näringslivet, grundskolan och Teknikcollege på gymnasieskolan. Samtliga inblandade är överens om att vi ska fortsätta jobba för en dag även 2020.

Nationellt ESF-projekt, #SKM

Region Höglandet jobbar vidare med Teknikcollege nationella ESF-projekt Status, kvalitet, matchninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och sedan sist har vi utbildat ambassadörer och tagit fram ett material för kommande ambassadörsutbildningar för att kunna utbilda fler och kontinuerligt. Framåt jobbar vi vidare med utveckling av den befintliga handledarutbildningen men också kring ett material kring Teknik-PRAO.

Skolavslutning och stipendier

Den 13 juni är det skolavslutning och stipendieutdelning för Teknikcollegeprogrammen och den 14 juni är det dags för studentavslutning.

Vi har många generösa stipendiegivare vilket vi är mycket tacksamma för.

Verktygstekniker

Under hösten 2019 kommer vi jobba med möjligheten till en utbildning för verktygstekniker i kombination av Industritekniskaprogrammet och Teknikprogrammet. Arbetet ska också se över förutsättningar för att erbjuda ett 4:e år på Teknikprogrammet mot Verktygsteknik.

Camilla Karlsson

Camilla.Karlsson@vetlanda.se