Ett nytt läsår är i full gång och arbetet inom Teknikcollege rullar på.

Sedan sist har vi avslutat läsåret 2018/2019 och startat upp läsåret 2019/2020. I år har vi något färre elever på industritekniska programmet medan el- och energi samt teknik har fulla klasser precis som förra året. Tyvärr lyckas vi inte locka tjejer i någon större omfattning så i år planerar vi åter igen att köra vår tjejkväll för elever i år 8 och 9.

Utbildning mot Verktygstekniker/verktygsmakare

En av höstens viktigaste uppgifter är att jobba med den nya utbildningen mot verktygsmakare/verktygstekniker. Just nu är vi ute och intervjuar företag kring vad de anser en verktygstekniker ska ha för kompetenser och vilken utrustning en sådan måste ha kompetens kring. Har vi missat att kontakta er är ni varmt välkomna at thöra av er. Kontaktuppgifter finns längst ner på sidan. Ambitionen är att utbildningen ska kunna erbjudas från hösten 2020.

Tjejkväll

Den 5 december bjuder vi in samtliga tjejer i år 8 och 9 för en inspirationskväll kring tekniska och industrirelevanta utbildningar. Förhoppningen är att vi genom detta ska få fler tjejer att söka till de tekniskt inriktade programmen på skolan och därmed ge er i näringslivet fler tjejer i personalen.

Nationellt ESF-projekt, #SKM

Vårt nationella ESF-projekt Status, kvalitet, matchning rullar igång det sista året i genomförandefasen. På agendan just nu står fortsatt arbete kring Teknik-PRAO samt hur vi ska nå fler tjejer till industritekniska och elprogrammet. Dessutom fortsätter arbetet med Industri Bas och förhoppningsvis kan vi snart köra igång även Automation Bas.

Camilla Karlsson

Camilla.Karlsson@vetlanda.se