Njudungsgymnasiet
Huvudmeny
Lyssna

Blivande ingenjörer?

Fredagen den 23 mars var det IGE-day (Introduce a Girl to Engineering day). En internationell dag där unga tjejer får möta kvinnliga ingenjörer.

Fem tjejer från Njudungsgymnasiet, tillsammans med tio tjejer ifrån Landsbro skola, var på Trivselhus i Korsberga. De var där för IGE-day som är en nationell dag där unga tjejer får möta kvinnliga ingenjörer för att öka intresset för teknik och ingenjörskap. Arrangörer för dagen är organisationen Womengineerlänk till annan webbplats som arbetar för att öka andelen kvinnor på ingenjörsutbildningarna. 

På Trivselhus gavs först en kort introduktion till företaget och vad de jobbar med, därefter fick tjejerna jobba i mindre grupper. Bland annat fick de bygga ett hus av glasspinnar med hjälp av en limpistol, de fick rita sitt eget hus i verktyget som används för varumärket MoveHome samt prova den VR-teknik som företaget jobbar med för att kunden ska kunna ”gå in i” sitt blivande hus.

Under gruppövningarna fanns gott om tid att småprata och ställa frågor till ingenjörerna. Som avslutning på dagen gjordes en rundvandring i fabriken där två kvinnliga hussnickare visade runt.

Har du ett företag med kvinnliga ingenjörer kan du också delta på IGE-day. Läs mer om IGE-day här: http://www.igeday.com/länk till annan webbplats

0

Skriven och fotograferad av Camilla Karlsson
Publicerad 2018-03-27

KONTAKT

Camilla Karlsson

Verksamhetsutvecklare
Njudungsgymnasiet, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-975 06, 072-144 05 13
Camilla.Karlsson@vetlanda.se

Kommentarer
  1. Datarooms
    Så bra information. Jag gillar det så mycket! Tack! Det är användbart för mig.

    <a href="https://sv.datarooms.org/">Datarooms</a>
    # 1
    fredag, 4 maj kl. 11:07
Stängd för fler kommentarer

Norrvägen 6, 574 34 Vetlanda
Box 106, 574 22 Vetlanda

Telefon reception
0383-975 50

Verksamheten drivs av Vetlanda kommunlänk till annan webbplats