Idrottsgymnasiet

På Njudungsgymnasiet finns bandy och fotboll som nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU), med tydlig elitidrotts­karaktär. Nytt för i år är padel och tennis som tillsammans med ishockey, innebandy, handboll och golf finns som idrottsfördjupning (LIU). Ishockey har fått sin verksamhet certifierad där mål och riktlinjer för verksamheten har utarbetats av Svenska Ishockeyförbundet, Utvecklingsavdelning och Hockeyutskott. Vi ger dig de bästa förutsättningarna för att du ska lyckas – både i skolan och inom din idrott.

På idrottsgymnasiet i Vetlanda får du möjlighet att utveckla din idrottsliga förmågan på skoltid. I utbildningen ingår både teoretiska moment och idrottsspecifik träning. Du får också lära dig om kost, träningslära, ledarskap samt psykologiska faktorer som påverkar prestationen i träning och tävling.

Utbildningen ger dig breda kunskaper och möjligheter till olika vägval inom idrotten, allt från att vara ledare till att spela på internationell nivå. Vi har haft flera elever som under och efter utbildningen nått landslagsnivå inom olika idrotter.

Vi har sedan länge ett utvecklat samarbete med flera klubbar inom vår region. Vi har en kontinuerlig kontakt med tränare i respektive klubbar och vi har även klubbtränare bland våra lärare. Skolans miljö är frikopplad från klubbarnas men här finns ett samarbete mellan skolan och klubbarna inom vårt samarbetsavtal.

Sök till idrottsgymnasiet

Ansökan till idrottsgymnasiet höstterminen 2022 är öppen 1 september - 30 november, därefter stängs ansökningssidan. Ansökningssidan är nu stängd.
Vid frågor, kontakta Nick Carlsson nick.carlsson@vetlanda.se

På grund av omständigheter kring Corona kommer vi anpassa testdagarna efter rådande rekommendationer. Efter ansökningstiden gått ut kommer respektive idrott att informera de sökande vad som gäller.

Preliminära testdagar för sökande till Idrottsgymnasiet enligt följande:

Fotboll - 06 december 2021
Ishockey - 17 januari 2022
Bandy - 18 januari 2022
Innebandy - 18 januari 2022
Handboll - 19 januari 2022
Padel - avvaktar datum
Golf - avvaktar datum
Tennis - avvaktar datum

Kallelse till testdagen kommer att skickas till sökande.

Handbok för idrottsgymnasiet

Idrottsgymnasiets handbok ger information, stöd och vägledning.

Handbok för idrottsgymnasiet Pdf, 291.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Nick Carlsson

Enhetschef