Dela
Kontakt

Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av samhällsfrågor och människans roll och beteende i samhället? Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred och allmänbildande utbildning för dig som vill studera vidare efter gymnasiet.

I utbildningen får du bland annat lära dig samhällsvetenskapens historia för att kunna analysera och förstå samhället vi lever i idag. Du får relevanta kunskaper och verktyg för att tänka kritiskt och se sammanhang, tendenser och helhet inom samhällsutvecklingen. Du lär dig om demokrati, etik, genus och makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter samt om medier och kommunikation. Samhällsprogrammet erbjuder även möjlighet att gå idrottsgymnasiet.

Inriktningar

Samhällsvetenskapsprogrammet erbjuder två inriktningar.

Beteendevetenskap

Inriktningen passar dig som är intresserad av människors utveckling, socialisation, samspel och levnadsvillkor. Du får möjlighet att fördjupa dig i ämnen som psykologi, sociologi och kommunikation. Du lär dig även om människors agerande som individer och deltagare i grupper, organisationer och samhällen.

Samhällsvetenskap

Inriktningen passar dig som är intresserad av samhällets utveckling, dess politiska, geografiska och historiska aspekter. Du får fördjupa dig i frågor kring internationella relationer, globalisering, resursfördelning och hållbar utveckling. Du lär dig också samhällsvetenskap, historia, religion och geografi.

Vad kan jag göra efter utbildningen?

Programmet är högskoleförberedande och beroende på val av inriktning och kursval har du möjlighet att till exempel läsa vidare till journalist, statsvetare, kriminolog, marknadsförare, civilekonom, jurist eller lärare.

Kurser i utbildningen

Kontakt

David Toll

Förstelärare Gymnasium
Telefon: 0383-974 88
david.toll@vetlanda.se

Mikaela Robeling

Rektor
Telefon: 0383-976 98, 072-143 40 69
mikaela.robeling@vetlanda.se

Kajsa Roslund

Studie o yrkesvägledare
Telefon: 0383-975 60, 072-227 00 57
kajsa.roslund@vetlanda.se