Idrottsgymnasiet

På Njudungsgymnasiet finns bandy och fotboll som nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU), med tydlig elitidrotts­karaktär. Golf, innebandy, ishockey och tennis finns som idrotts-fördjupning (LIU). Vi ger dig de bästa förutsättningarna för att du ska lyckas – både i skolan och inom din idrott.

På idrottsgymnasiet i Vetlanda får du möjlighet att utveckla din idrottsliga förmågan på skoltid. I utbildningen ingår både teoretiska moment och idrottsspecifik träning. Du får också lära dig om kost, träningslära, ledarskap samt psykologiska faktorer som påverkar prestationen i träning och tävling.

Utbildningen ger dig breda kunskaper och möjligheter till olika vägval inom idrotten, allt från att vara ledare till att spela på internationell nivå. Vi har haft flera elever som under och efter utbildningen nått landslagsnivå inom olika idrotter.

Vi har sedan länge ett utvecklat samarbete med flera klubbar inom vår region. Vi har en kontinuerlig kontakt med tränare i respektive klubbar och vi har även klubbtränare bland våra lärare. Skolans miljö är frikopplad från klubbarnas men här finns ett samarbete mellan skolan och klubbarna inom vårt samarbetsavtal.

Sök till idrottsgymnasiet

Ansökan öppnar 1 september och stänger 1 december.

Daniel Ljungkvist

Instruktör