Anmäl frånvaro och ledighet

Blir du sjuk eller ska vara ledig måste du göra en frånvaroanmälan till Njudungsgymnasiet. Är du myndig kan du själv meddela skolan. Är du omyndig ska din vårdnadshavare anmäla frånvaron.

Om du blir sjuk eller ska besöka sjukvård/tandvård

Oavsett om du blir sjuk innan skoldagens start, under dagen eller ska besöka sjukvård/tandvård måste du anmäla din frånvaro till skolan. För omyndig elev ska anmälan göras av vårdnadshavare. Frånvaroanmälan ska göras varje dag. Om elev anmälts frånvarande för besök hos sjukvård/tandvård visar elev upp kvitto på besöket för mentor snarast möjligt.

Anmäl frånvaro hela dagen/del av dag

Anmäl din frånvaron innan första lektionen via:

Ringer du in din frånvaroanmälan ska du knappa in ditt (elev) personnummer, vid omyndig elev även vårdnadshavarens personnummer. Det skickas då ett SMS till vårdnadshavare att frånvaroanmälan gjorts.

Du kan även anmäla frånvaro del av dag, ange start- och sluttid.

Om du blir sjuk under skoldagen

• Kontakta din mentor och anmäl behov av att gå hem.
  • Om inte mentor är anträffbar kan du lämna in frånvaroanmälan till någon annan lärare i programlaget.

Sjukintyg

Har du som elev hög anmäld frånvaro eller anmäld upprepad korttidsfrånvaro kan skolan komma att begära sjukintyg från första frånvarodagen. Om inte begärt sjukintyg lämnas betraktas frånvaron som ogiltig.

Ledighetsansökan

All ledighet från skolan, till exempel körkortsrelaterade aktiviteter, idrottsaktiviteter på hög nivå begärs i förväg via Vklass. Detta görs enklast i appen.

Har du som vårdnadshavare inte har tillgång till Vklass? Då kan du ansöka om ledighet för ditt barn via blanketten ansökan om ledighetPDF. Skolan är normalt restriktiv med att bevilja ledighet.

Ogiltlig frånvaro och sen ankomst

All frånvaro från skolans verksamhet som inte anmälts markeras som ogiltig. Skolan har en SMS-tjänst kopplad till elevens frånvaroregistrering. Vid ogiltig frånvaro skickas ett SMS till vårdnadshavare efter avslutad skoldag.

Vid sen ankomst noteras ogiltig frånvaro i Vklass.

Henrik Wågesson

Gymnasiechef