Dela
Kontakt

Teknikcollege

På Njudungsgymnasiet är tre program certifierade till Teknikcollege som en del i Teknikcollege Höglandet. Genom ett nära samarbete med näringslivet i regionen anpassas och utformas innehållet i utbildningen efter industrins framtida behov.

Teknikcollege

Bakom Teknikcollege står Industrirådet som består av ledande företrädare för svenska arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrisektorn.

Teknikcollege står för kvalitetssäkrad utbildning där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Genom ett nära samarbete med regionens företag utformas innehållet i utbildningar så att det passar industrins framtida behov.

I dagsläget har vi ett 100-tal företag i regionen som står bakom Teknikcollege Höglandet. Företagen är i stor utsträckning med och påverkar innehållet i utbildningarna och skolorna ska utbilda elever enligt de behov företagen har och kommer att ha.

De program som är certifierade är:

APL och praktik

APL och praktik skapar lärandet på ett företag istället för i skolan. Inom Teknikcollege är APL och praktik en mycket viktig del, här hittar du all information du kan behöva för att ta emot en av våra elever.

Läs mer om APL.

Samverkansföretag

Teknikcollege samverkar med flertalet företag. Här hittar du de som finns med i våra styrgrupper och programråd. Dessa företag, tillsammans med många fler, finns också med som APL-företag.

Läs mer om samverkansföretag.

Svensk Industrivalidering Testcenter

Teknikcollege på Njudungsgymnasiet är testcenter inom Svensk Industrivalidering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Detta innebär att våra elever har kommit i kontakt med bland annat Industri BAS under utbildningen. Vi kan också hjälpa ert företag vidare om ni vill jobba med validering av er personal och dess kompetens. Kontakta oss eller besök Svensk industrivalidering för mer information.

Svensk Industrivalidering

Kontakt