Lyssna
Dela
Kontakt

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Vill du möta en värld full av smaker, färger, former och dofter? Restaurang- och livsmedelsprogrammet är en omväxlande och praktiskt program för dig som vill utveckla dina kunskaper inom matlagning, service och entreprenörskap.

I utbildningen får du lära dig om restaurangbranschens olika delar, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du får också möjlighet att utveckla din förmåga att bemöta kunder och ge service.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet driver en egen restaurang som är öppen för allmänheten, Restaurang Gärdetlänk till annan webbplats. Under din utbildning får du vara med från det att råvarorna tas emot tills de serveras som färdig måltid.

Kontakten med näringslivet är ett naturligt inslag under hela utbildningstiden, både genom praktik (arbetsplatsförlagt lärande), föreläsningar, studiebesök och uppdrag. Du kommer under ditt arbetsplatsförlagda lärande att få praktisera dina kunskaper hos din egna valda praktikplats.

Inriktning

Njudungsgymnasiet erbjuder inriktningen kök och servering.

Vad kan jag göra efter utbildningen?

Efter utbildningen kan du börja arbeta direkt eller fortsätta studera. Via individuella val har du möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet.

Efter utbildningen kan du kan jobba som kock eller servitör/servitris.

Kurser i utbildningen

Programmet omfattar 2 500 gymnasiepoäng.

Poängplaner

Högskolebehörighet

Genom dina individuella val har du möjlighet att få högskolebehörighet direkt på programmet. För grundläggande högskolebehörighet krävs godkänt betyg i Svenska 2 och 3 samt Engelska 6.

Kontakt

Daniel Andersson

Lärare gy yrkesämnen
Telefon: 0383-976 18,97620, 072-201 03 35
daniel.andersson@vetlanda.se

Petra Rosén

Rektor
Telefon: 0383-974 22
petra.rosen@vetlanda.se

Ulrica Hildingsson

Studie o yrkesvägledare
Telefon: 0383-975 60, 072-227 00 57
ulrica.hildingsson@vetlanda.se