Lyssna
Dela
Kontakt

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Vill du möta en värld full av smaker, färger, former och dofter? Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett omväxlande och praktiskt program för dig som vill utveckla dina kunskaper inom matlagning, service och entreprenörskap.

En tjej lägger in en plåt i ugnen.

I utbildningen får du lära dig om restaurangbranschens olika delar, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du får också möjlighet att utveckla din förmåga att bemöta kunder och ge service.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet driver en egen restaurang som är öppen för allmänheten, Restaurang Gärdet Länk till annan webbplats.. Under din utbildning får du vara med från det att råvarorna tas emot tills de serveras som färdig måltid.

Kontakten med näringslivet är ett naturligt inslag under hela utbildningstiden, både genom APL (arbetsplatsförlagt lärande), föreläsningar, studiebesök och uppdrag. Du kommer under din praktik att få utveckla dina kunskaper hos din valda praktikplats.

Inriktning

Njudungsgymnasiet erbjuder inriktningen kök och servering.

Vad kan jag göra efter utbildningen?

Efter utbildningen kan du börja arbeta direkt eller fortsätta studera. Du kan jobba som kock eller servitör/servitris.

Utbildningen ger grundläggande högskolebehörighet. För grundläggande högskolebehörighet krävs yrkesexamen samt godkänt betyg i svenska 2, 3 och engelska 6. Många utbildningar inom högskola kräver dessutom särskild behörighet. På yrkeshögskolan finns flera vidareutbildningar efter programmet.

Kurser i utbildningen

Kontakt

Annelie Brunberg

Lärare gy yrkesämnen
Telefon: 0702-793 722, 070-279 37 22
annelie.brunberg@vetlanda.se

Petra Rosén

Rektor
Telefon: 0383-974 22
petra.rosen@vetlanda.se

Anna Arbin

Studie o yrkesvägledare
Telefon: 0383-975 60, 072-227 00 57
anna.arbin@vetlanda.se