Om Njudungsgymnasiet

Välkommen till Njudungsgymnasiet där resultat och trivsel går hand i hand. Vi ligger i Sverige-toppen när det gäller andelen elever som tar gymnasieexamen. Det är vi stolta över.

Att elever lyckas på Njudungsgymnasiet är ingen tillfällighet. Vi har engagerade lärare och personal som arbetar efter visionen: Vi utmanar till lärande. För livet.

Miljön du kommer till är trivsam och öppen. I vår nya restaurang lagas maten från grunden och så långt det är möjligt med lokala råvaror. Vi har en modern aula och olika uppehållsrum som tillsammans med vårt café i Gallerian är mötesplatser med atmosfär.

Njudungsgymnasiet erbjuder 15 nationella program, idrottsgymnasium, musiktillägg, introduktionsprogram samt gymnasiesärskola. Oavsett val av program kan du läsa in grundläggande behörighet till högskolan under din gymnasietid.

Vi hälsar dig välkommen till Njudungsgymnasiet och det är vår förhoppning att du ska finna en bra utbildningsväg som lägger grunden för ditt yrkesval. Vi som arbetar på skolan är till för att du ska få bästa möjliga förutsättningar för en bra utbildning. Prata med oss.

Vi är övertygade om att du kommer att trivas här.

Skolrestaurang Meet 'n eat

En bra och avkopplande miljö betyder mycket för skolupplevelsen. Meet 'n eat är namnet på vår moderna restaurang, där det serveras en omväxlande och näringsrik lunch. I största möjliga mån väljer vi närproducerat.

Som elev har du ett stort urval att välja mellan. Varje dag serverar vi lunch som består av flera olika alternativ: dagens soppa, vegetariskt, dagens skollunch, en alternativ rätt, salladsbuffé och specialkost. Hos oss kan du också köpa enklare fika som fralla, frukt och dricka.

Vi följer de råd som Livsmedelsverket ger för att hjälpa och stötta unga i hur de ska äta och vad som är bra matvanor.

Öppettider

Skolrestaurangen är öppen hela dagen, klockan 8.00-16.00 (förutom under lunchtiden), då kan restaurangen användas för till exempel studier/läxläsning.

• Café, klockan 9.20-10.20
  • Lunch, klockan 10.45-13
  • Café, klockan 14.-14.30

Specialkost

Har du behov av specialkost? Då ska din vårdnadshavare göra en ansökan till skolrestaurangets kök. Ansök och läs mer om vad som gäller för specialkost.länk till annan webbplats

Skolrestaurang Meet´n eat, telefon 0383-975 54

Café Gallerian

Caféet finns i vår galleria i anslutning till huvudentrén. Här finns frallor, bullar, kakor, godis, dricka och kaffe.

Öppettider

• Måndag-fredag, klockan 8.00-14.45
  • Lunchstängt, klockan 12.30-13.30

Café Gallerian, telefon 0383-974 86

Elevkår

Elevkåren är en förening för elever. Av elever. Vi skapar sammanhållning och gemenskap, vi sätter guldkant på vardagen och vi bidrar varje dag till en mer givande skoltid.

Elevkåren på Njudungsgymnasiet är medlem i Sveriges Elevkårerlänk till annan webbplats.

Ordningsregler

Alla på skolan har ett gemensamt ansvar för trivsel och ordning på skolan.
Elever och personal har kommit överens om att ta ansvar för skolans miljö genom att:

• alltid verka för ett gott umgängesklimat i skolan
  • respektera lektion genom att komma i tid, att ha material med sig, att lyssna på varandra, att vara tyst när andra talar
  • alltid hålla god ordning
  • följa anvisningar, exempelvis för rökning, snusning och ytterkläder
  • vara aktsamma om skolans tillhörigheter

Anvisningar

• Vi tar inte med mat eller dryck till klassrummet, undantaget vattenflaska.
  • Vi röker inte på skolan eftersom den är en rökfri zon.
  • Vi använder inte snus så att det stör omgivningen.
  • Ytterkläder lämnar vi i skåpet eller på klädhängare.
  • Vi publicerar inte foto, filmer och ljudinspelningar på nätet utan godkännande av berörda.
  • Om vi är sjuka anmäler vi det till skolan via Vklasslänk till annan webbplats eller telefon 010-888 70 50.
  • Om vi blir sjuka under skoldagen kontaktar vi vår mentor innan vi går hem.
  • Mobiler ska under lektionstid vara ljudlösa och får inte vara uppe och användas om inte läraren ger tillstånd.
  • Det är inte tillåtet att bära text, bilder eller symboler som kan uppfattas som kränkande och/eller stötande.

Likabehandlingplan

Njudungsgymnasiet arbetar för att alla som studerar och jobbar i verksamheten ska ha samma rättigheter och skyldigheter enligt Diskrimineringslagen SFS 2008:567, 1§.

Vår vision är att alla ska känna sig trygga i skolan. Alla elever och all personal ska vara medvetna om att kränkande beteende eller bemötande aldrig kan
accepteras oavsett vem det gäller eller vem som drabbas.

Läs plan mot diskriminering och kränkande behandlingPDF

Förebyggande arbete mot alkohol och droger

Njudungsgymnasiet är en drogfri skola. Som elev eller personal får du inte missbruka droger eller vistas i skolan i påverkat tillstånd.

Njudungsgymnasiet arbetar för ett aktivt samarbete mellan elev, hemmet, skolan, socialtjänsten, polis och föreningsliv. Syftet med samarbetet är att i första hand förebygga missbruk och i andra hand tidigt upptäcka missbruk.

Läs rutin för arbete mot användning av alkohol och drogerPDF

Rutin vid hot och våld

Rutinen gällande hot och våld beskriver hur arbetsplatsen arbetar före, under och efter det inträffar en hot- och våldssituation.

Läs rutin gällande hot och våld NjudungsgymnasietPDF

Henrik Wågesson

Gymnasiechef