Lyssna
Dela
Kontakt

Bygg- och anläggningsprogrammet

Är du händig, gillar fysiskt arbete och att jobba i varierade miljöer? Bygg- och anläggningsprogrammet är utbildningen för dig som vill bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar.

En tjej i reflexkläder tittar på en mätare.

I utbildningen får du utveckla dina kunskaper och få färdigheter i byggnation och anläggning. Programmet utgår från olika arbetsuppgifter som du löser enskilt eller tillsammans med andra. Du tränar din förmåga att ta initiativ och vara kreativ. Du lär dig också om möjligheterna att driva eget företag.

Du tränar dig i att planera, genomföra, dokumentera och kvalitetssäkra arbetet med moderna metoder. Du lär dig att välja utrustning, metoder och att arbeta på ett säkert sätt.

Inriktningar

Bygg- och anläggningsprogrammet erbjuder följande inriktningar:

  • Husbyggnad
  • Mark- och anläggning
  • Måleri (lärling)
  • Plåtslageri (lärling)

Vad kan jag göra efter utbildningen?

Efter utbildningen kan du börja arbeta direkt eller fortsätta studera. Via individuella val har du möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet och yrkescertifikat.

Du kan bland annat jobba som snickare, målare, betongarbetare, träarbetare, plåtslagare, golvläggare, plattsättare och väg- och anläggningsarbetare.

Kurser i utbildningen

Programmet omfattar 2 500 gymnasiepoäng.

Poängplan

Lärling - kombinera arbete med studier i skolan

Lärling - Handledarpärm

Certifierad utbildning

Utbildningen är certifierad som branschrekommenderad skola av Byggnadsindustrins yrkesnämnd. Certifieringen innebär att Njudungsgymnasiet bedöms ha förutsättningar att ge grundläggande och kvalitativ yrkesutbildning som uppfyller byggbranschens krav.

Högskolebehörighet

Genom dina val har du möjlighet att få högskolebehörighet direkt på programmet. För grundläggande högskolebehörighet krävs godkänt betyg i Svenska 2 och 3 samt Engelska 6.

Kontakt

Tobias Areskough

Förstelärare Gymnasium
Telefon: 0383-975 68, 070-441 52 63
tobias.areskough@vetlanda.se

Daniel Björketun

Rektor
Telefon: 0383-974 39
daniel.bjorketun@vetlanda.se

Eva Jacobsen

Studie o yrkesvägledare
Telefon: 0383-975 73, 072-522 84 10
eva.jacobsen@vetlanda.se