Synpunkter och klagomål

Om du har synpunkter eller klagomål är snabbaste vägen till en bra lösning oftast att ta kontakt med berörda personer på skolan direkt.

1. Prata med din lärare eller mentor först.
  2. Om du inte får hjälp av av lärare/mentor bör du prata med den rektor som har det övergripande ansvaret för ditt program.
  3. Du kan också vända dig till gymnasiechefen som har det övergripande ansvaret för Njudungsgymnasiet.

Synpunkt Vetlanda

Du kan också lämna en synpunkt eller ett klagomål via Synpunkt Vetlandalänk till annan webbplats.

Inom två arbetsdagar får du en bekräftelse från oss med besked om vem som är handläggare. Inom tio arbetsdagar får du svar på hur sakfrågan hanteras. Under semesterperioden kan det ta något längre tid.

En förutsättning för respons på din synpunkt är att du anger kontaktuppgifter. Vill du vara anonym får du inget personligt svar utan kan läsa ditt svar på sidan redovisning av inkomna synpunkterlänk till annan webbplats.

Du kan också anmäla till Skolinspektionen

Alla har rätt att göra en anmälan till Skolinspektionenlänk till annan webbplats och Barn- och elevombudetlänk till annan webbplats. På Skolinspektionens webbplats kan du läsa mer om vad du kan anmäla och vad du bör tänka på innan du gör en anmälan.

Henrik Wågesson

Gymnasiechef