Teknikcollege

På Njudungsgymnasiet är tre program certifierade till Teknikcollege som en del i Teknikcollege Höglandet. Genom ett nära samarbete med näringslivet i regionen anpassas och utformas innehållet i utbildningen efter industrins framtida behov.

Teknikcollege

Bakom Teknikcollege står Industrirådet som består av ledande företrädare för svenska arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrisektorn.

Teknikcollege står för kvalitetssäkrad utbildning där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Genom ett nära samarbete med regionens företag utformas innehållet i utbildningar så att det passar industrins framtida behov.

I dagsläget har vi ett 100-tal företag i regionen som står bakom Teknikcollege Höglandet. Företagen är i stor utsträckning med och påverkar innehållet i utbildningarna och skolorna ska utbilda elever enligt de behov företagen har och kommer att ha.

De program som är certifierade är:

APL och praktik

APL och praktik skapar lärandet på ett företag istället för i skolan. Inom Teknikcollege är APL och praktik en mycket viktig del, här hittar du all information du kan behöva för att ta emot en av våra elever.

Här hittar du information om vad som händer inom Teknikcollege Vetlanda

December 2018

Camilla Karlsson